• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

ABC novice

Preverite zanimive in aktualne izbrane nepremičninske novice iz Slovenije in tujine in tako boste spoznali  kaj se vse dogaja na nepremičninskem trgu v Sloveniji in tujini .

Kako na ogledu predstaviti nepremičnino kupcu

Nepremičnino je potrebno predstaviti kot najboljši kolač

Nepremičnino je potrebno predstaviti kot najboljši kolač

Veliko prodajalcev nepremičnin, ki so najprej sami poskusili s prodajo nepremičnine  se je v nadaljevanju odločilo za sodelovanje z nepremičninsko agencijo že po prvem ogledu zainteresiranega kupca. V  ZDA se vse prodaje nepremičnin izvajajo preko nepremičninskih agencij zaradi pravne varnosti, kot tudi zato, ker lastniki nepremičnin ne želijo spustiti v svoje stanovanje ali hišo neznanca, ki se je po telefonu predstavil zgolj kot zainteresirani kupec, ima pa lahko tudi drugotne namene.

Le kako bo prodajalec svojega stanovanja ali hiše pokazal svojo nepremičnino veliki skupini zainteresiranih kupcev, ki pridejo na ogled s skupino prijateljev ali sorodnikov že na prvi ogled nepremičnine namenoma skupaj. Takšna velika skupina lahko zelo preseneti prodajalca nepremičnine, ki ne more držati stika z vsemi »obiskovalci« , pa tudi vse svoje »dragocenosti«  ne more več skriti.

Tudi pogajanja za ceno in druge plačilne pogoje so lahko za prodajalca zelo težavna in tvegana, če je lastnik na ogledu sam nasproti veliki skupini, ali če noče zainteresirani kupec mirno končati ogleda oziroma zapustiti nepremičnine. Tudi dokazovanje nasprotnih dejstev v primeru spora,  bo za prodajalca težje, če  ne bo na ogledu prisoten nepremičninski agent, ki bo morda neprijaznega ali nepoštenega interesenta na ustrezen način odvrnil od njegove namere, ki bi lahko škodovala lastniku nepremičnine.

Nepremičninski agent bo že pred ogledom obvestil prodajalca kdaj in koliko ljudi bo prišlo na ogled in bosta skupaj določila ustrezen termin in način predstavitve nepremičnine.

Preberite celoten članek: Prodaja nepremičnine naj se izvaja preko zaupanja vredne nepremičninske agencije

Vpis oglasa

Prodajate ali oddajate nepremičnino in iščete strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati.

Vpis iskanja

Kupujete ali najemate nepremičnino in niste našli primerne ponudbe.

E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?