• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

ABC novice

Preverite zanimive in aktualne izbrane nepremičninske novice iz Slovenije in tujine in tako boste spoznali  kaj se vse dogaja na nepremičninskem trgu v Sloveniji in tujini .

Sklenitev prodajne pogodbe za nepremičnino

Nakup in prodaja nepremičnine je srečni dogodek za kupca in prodajalca nepremičnine

Nakup in prodaja nepremičnine je srečni dogodek za kupca in prodajalca nepremičnine

Sklenitev ustrezne prodajne pogodbe je za prodajalca in kupca najbolj pomembna!

Nepremičninski agent vam bo odsvetoval sklenitev prodajne pogodbe oziroma podpisovanje katerekoli listine, ki se nanaša na prodajo ali obremenitev vaše nepremičnine brez, da bi listino sestavil  ustrezno usposobljen pravnik.

Kar 99 % vseh odškodninskih zahtevkov ali sporov med prodajalci in kupci se nanaša na spore, kjer ni bila prisotna nepremičninska agencija. Nepremičninske agencije imajo zakonsko obvezne licencirane agente, za katere imajo sklenjeno zavarovanje odškodninske odgovornosti v višini 350.000 EUR, kar pomeni, da imata tako prodajalec kot kupec zelo pomembno dodatno varnost. Nepremičninska agencija bo poskrbela za ustrezno sestavo vseh listin, odmero davščin na FURS-u in vključila ustrezne »varovalke«, ki bodo prodajalcu omogočile in zagotovile prejem celotne kupnine, ter kupcu varen in bremen prost nakup in prevzem nepremičnine. Prav tako bo v pogodbo vključila določila za primer morebitne neizpolnitve pogodbenih obveznosti  in kot nepristranska oseba v primeru spora pomagala razjasniti problem tudi kot verodostojna, nepristranska in zaupanja vredna oseba.

Preberite celotni članek: http://www.abcnovice.si/strokovna-mnenja/posredovanje/prodaja-nepremicnine-naj-se-izvaja-preko-zaupanja-vredne-nepremicninske-agencije/

Vpis oglasa

Prodajate ali oddajate nepremičnino in iščete strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati.

Vpis iskanja

Kupujete ali najemate nepremičnino in niste našli primerne ponudbe.

E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?