• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

ABC novice

Preverite zanimive in aktualne izbrane nepremičninske novice iz Slovenije in tujine in tako boste spoznali  kaj se vse dogaja na nepremičninskem trgu v Sloveniji in tujini .

Stanovanjske nepremičnine dražje za 15 %

Cene stanovanj so se v tretjem četrtletju v primerjavi s predhodnim zvišale

Stanovanjske nepremičnine spet dražje

Stanovanjske nepremičnine spet dražje

Cene stanovanj so se v tretjem četrtletju v primerjavi s predhodnim zvišale za 1,9 odstotka, promet z rabljenimi stanovanjskimi  nepremičninami se je zmanjšal.

Cene novih stanovanjskih nepremičnin so se v tretjem trimesečju glede na prejšnje znižale za 15,8 odstotka. Število prodaj je sicer ostalo nizko, v  treh mesecih je bilo prodanih le 63 novih stanovanjskih enot. Cene novih stanovanjskih nepremičnin so se glede na preteklo četrtletje znižale za 19 odstotkov, cene novih družinskih hiš pa za 1,5 odstotka.

Cene rabljenih stanovanj so se na četrtletni ravni  zvišale. Prodanih je bilo 1951 rabljenih stanovanjskih nepremičnin. Cene stanovanj so se glede na prejšnje četrtletje zvišale za 4,1 odstotka.

Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin v Ljubljani so se glede na prejšnje četrtletja znižale za 1,8 odstotka, rabljena stanovanja v preostali Sloveniji pa so se podražila za 1,9 odstotka. Zanimiva je visoka rast  rabljenih družinskih hiš, ki so  so se ponovno zvišale, tokrat za 11,4 odstotka.

Celotna letna primerjava prodaje nepremičnin pokaže, da so najbolj zvišale cene rabljenih družinskih hiš (za 26,3 odstotka), nato sledijo cene rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji (za 10,6 odstotka), novih stanovanj (za 10,1 odstotka), novih družinskih hiš (za 9,4 odstotka) in rabljenih stanovanj v občini Ljubljana (za 8,9 odstotka).

Vpis oglasa

Prodajate ali oddajate nepremičnino in iščete strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati.

Vpis iskanja

Kupujete ali najemate nepremičnino in niste našli primerne ponudbe.

E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?