• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

ABC novice

Preverite zanimive in aktualne izbrane nepremičninske novice iz Slovenije in tujine in tako boste spoznali  kaj se vse dogaja na nepremičninskem trgu v Sloveniji in tujini .

Porast izdaj gradbenih dovoljenj

Septembra izdanih 736 gradbenih dovoljenj

septembrska dovoljenja bodo omogočila gradnjo 630 novih stanovanjskih enot

septembrska dovoljenja bodo omogočila gradnjo 630 novih stanovanjskih enot

Septembrski porast izdanih gradbenih dovoljenj kaže na precejšnje okrevanje gradbenega sektorja v Sloveniji. Statistični urad poroča, da je bilo izdanih impresivnih 736 dovoljenj, kar pomeni več kot 50-odstotno povečanje v primerjavi z avgustom, ko je bila ta številka pri 468.

Rast je bila še posebej izrazita pri dovoljenjih za stanovanjske objekte, ki so zrasla za več kot tretjino, na skupno 296, medtem ko je segment nestanovanjskih stavb zabeležil še bolj drastičen skok za tri četrtine na 440 izdanih dovoljenj.

Kar zadeva površino, so načrti za gradnjo izkazovali povečanje za skoraj 75 % v primerjavi z mesecem prej. Skupna površina predvidenih stavb se je povzpela na neverjetnih 215.376 kvadratnih metrov, v avgustu pa je bila ta številka pri 123.955 kvadratnih metrih.

Pri stanovanjskih stavbah je bila površina, načrtovana v septembrskih gradbenih dovoljenjih, več kot dvojna tisti iz avgusta, in sicer 135.333 kvadratnih metrov. Nestanovanjske stavbe niso zaostajale, saj je njihova predvidena površina narasla za skoraj tretjino, dosegajoč 80.043 kvadratnih metrov...VEČ

Vpis oglasa

Prodajate ali oddajate nepremičnino in iščete strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati.

Vpis iskanja

Kupujete ali najemate nepremičnino in niste našli primerne ponudbe.

E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?