• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

HIŠA S ČUDOVITIM RAZGLEDOM NA ZELENI PAS

Cena: 450.000 €

Opis nepremičnine

GROŽNJAN, parcela 800 m2, stanovanjska površina 445m2, stanovanjska stavba – dvojček z veliko parcelo in čudovitim pogledom na zeleni pas, se nahaja v manjšem istrskem naselju v osrednjem delu Istre na Hrvaškem,v bližini vse infrastrukture, morja, plaž, kar omogoča ugodno in kvalitetno bivanje

Geografsko je Grožnjan umeščen na sever Istre, do morja je le 15 kilometrov (do Novigrada 20), do Buj  osem kilometrov lokalne ceste, do mejnega prehoda Hrvaška-Slovenija, do Plovanije, cca. 14 kilometrov, kar pomeni, da je Grožnjan za slovenske izletnike zlahka dostopna turistična točka.

Grožnjan se nahaja se na 289 metrih nadmorske višine, z roba Grožnjana pa se nam ponujajo prekrasni pogledi na dolino reke Mirne na jugu ter vzhodno od Motovuna in Učke, iz Grožnjana se nam odpirajo pogledi na kar dvajset vasic, krajev. Grožnjan je dobil ime po lokaciji na kamnitem hribu, latinsko imenovan Grisium, od tod pa starodavno ime Graeciniana ali Grisignana.

Grožnjan je bil nekoč dokaj pomembna beneška utrdba in dokaj pomembno regionalno središče, danes pa slovi predvsem kot mesto (likovnih in glasbenih) umetnikov, v katerem so turisti vsega sveta zelo dobrodošli. Grožnjanska okolica, kjer je tudi polno odličnih gostilnic, pa se ponaša z vijugastimi cestami, ki zelo radi pritegnejo številne (kolesarske) izletnike.

Stanovanjska stavba je bila v celoti prenovljena v skladu z istrskimi arhitekturnimi značilnostmi.  Nove električne, vodovodne inštalacije, talne obloge, okna, vrata.

Je izredno prostorna, svetla in funkcionalna, kar omogoča izredno prijetno bivanje.

 

Sestoji iz:

PRITLIČJE:

  • Predsoba,
  • Kuhinja z jedilnico z ognjiščem,
  • Prostorna dnevna soba s kaminom,
  • Kopalnica z wc-jem.

PRVO NADSTROPJE:

  • 4 spalnice.

Stavbo odlikuje odlična lokacija, popoln mir in zasebnost.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 3% prodajne cene oz. davčne osnove.

Osnovni podatki nepremičnine

Posredovanje:
prodaja
Šifra:
3961J
Vrsta objekta:
hiša
Tip:
samostojna
Tlorisna površina:
445,00 m²
Parcela:
800,00 m²
Leto izgradnje:
1910
Leto prenove:
2000
Regija:
Istarska županija
Občina:
Grožnjan
Lokacija:
Grožnjan

Energetski razred nepremičnine

IZRAČUN KREDITA

Iz naše ponudbeveč