• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

Hiša z vrtom na Krasu

Cena: 420.000 €

Opis nepremičnine

Na Krasu v vasi Križ - s pravo kraško klimo, z veliko sonca in čistim zrakom ter v neposredni bližini Sežane prodamo samostojno hiso obdano s kamnitim ograjenim vrtom - zelene površine, kjer so zasajena drevesa in ostalo zelenje. Ob hiši je tudi parcela z lastnim vrtom in vodovodnim priključkom  na vrtu, kar omogoča samooskrbo, z zasaditvijo zelenjavenega vrta. Na parceli je tudi  betonska šterna - zalogovnik za vodo - deževnico, katero se lahko uporablja za vrt ali v hiši.

Lokacijo odlikuje osončenost preko celotnega dneva, zaradi česar je tudi poraba energentov čez hladnejša obdobja leta nižja. Bližina izhodišča do AC Sežana - Ljubljana ali Koper. Le 5 min od avtoceste in Sežane, kjer je vsa ostala infrstruktura: občina, upravna enota, nakupovalni centri, železniška in avtobusna postaja ter ostalo, kar je potrebno za kvaliteto življenja Soseska je mirna in urejena.

Dovoz do hiše iz javne poti. Na parceli je prostor za parkiranje večih vozil ali postavitev letne kuhinje oz.bazena.

Razporeditev prostorov:

 - pritličje: del pritličja je preurejenega  v  eno manjše stanovanje s površino 60 m2 s kuhinjo, jedilnico, dnevnim prostorom in spalnico, kopalnico. Poleg je garaža  s servisnim kanalom v tleh za morebitni servis vozil, vrata so avtomatsko dvižna. Poleg je neizdelana kantina s primernim hladom za shranjevanje živil, kurilnica s pečjo na drva in olje ter cisterno za olje. Pritličje je notranje povezano s stopniščem v 1.nadstropje.

- 1.nadstropje zajema cca. 150 m2: samostojno stanovanje s tremi sobami (iz dveh izhod na balkon), kopalnico, dnevno sobo z izhodom na balkon ter kuhinjo, shramba. Kuhinja je nova, masivna in ročno delo. Les je češnja. STanovanje v 1.nadstropju ima vhod iz zadnje strani po lastnem stopnišču.

- mansarda - je neizdelana, lahko se preuredi v bivalno ( kolikor je uporabnega prostora glede na višino kote strehe).

Dimenzije hiše in vgradni materiali:  dimenzije hise 15,5m x 13,5m. Plošča in streha sta betonski. Streha je v dobri kondiciji.

Lokacija in infrastruktura: do Sežane 5km, Trst 25km, Sistian (Italija) kjer je najblizje morje 30km, Nova Gorica 37km, Koper 46km, Ljubljana 85km.
Avtobusna postaja cca 4minute pes. V naselju je manjša trgovina z osnovnimi sredstvi, vinotoč, gostilna, bar.

Pravno stanje, vseljivost: Hiša ima gradbeno dovoljenje ter izdelano energetsko izkaznico.

Lastništvo v ZK je urejeno in bremen prosto.

Vseljivo v roku 3-6 mesecev oz. po dogovoru.

Pogoji in ostalo

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove. Kupec nima stroškov s posredovanjem oz. agencijo.

Osnovni podatki nepremičnine

Posredovanje:
prodaja
Šifra:
PH290JB
Vrsta objekta:
hiša
Tip:
samostojna
Tlorisna površina:
300,00 m²
Parcela:
1.281,00 m²
Leto izgradnje:
1991
Leto prenove:
2005
Regija:
Južna Primorska
Občina:
Sežana
Lokacija:
Križ

Energetski razred nepremičnine

Energetska izkaznica stavbe

Energetska izkaznica
Razred E
A1
A2
B1
B2
C
D
E
F
G
0 15 35 60 105 150 210 300+

Oprema nepremicnine

klima, radiatorsko ogrevanje, kurilno olje, ogrevanje z elektriko, ogrevanje na drva, optika, vrt, ograjeni vrt, pomivalni stroj

Ostalo

atrij, balkon, terasa, shramba v kleti, parkirno mesto, zemljiška knjiga, shramba

IZRAČUN KREDITA

Iz naše ponudbeveč