• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

Trisobno stanovanje, prodaja

Friuli Venezia Giulia, Trieste

Cena: 650.000 €

Opis nepremičnine

Ekskluzivna prodaja - v historični vili na Občinah v Italiji prodamo nadstandardno stanovanje v mansardnem delu poponoma obnovljene vile, v kateri je skupaj 6 stanovanj.

Vila, ki jo je leta 1902 zgradilo gradbeno podjetje Göbel & Forti iz Trsta je zgodovinskega pomena za mesto Trst in Občine. Stoji na parceli površine 1877 m2 in je kompletno oskrbovana, urbanizirana, opremljena z dovozom iz javne ceste. Vila je popolnoma obnovljena in v njej je šest novih stanovanjskih enot, ki se razprostirajo v treh nadstropjih, za vilo pa so še 4 samostojne stanovanjske enote V podzemnih etažah, ki povezujejo stari del z novim so kleti in velika garaža z enajstimi parkirnimi mesti.

Glavni namen obnove historične vile je usklajen z vsemi spomeniškimi in statičnimi zahtevami današnjega časa, ki zadoščajo  trenutnim potrebam za funkcionalno in bivalno udobje, še posebej glede vidikov  povezanih s potresno varnostjo, varčevanjem z energijo in rabo obnovljivih energentov, do akustične zmogljivosti in rešitev inovativnih sistemov, udobja in uporabe materialov ter finimi  zaključki. Vila je popolnoma prenovljena s strukturno z zamenjavo vseh notranjih, vertikalnih in nosilnih elementov horizontalno, z novimi betonskimi konstrukcijami ojačana, jeklena in lesena.

Vsi uporabljeni materiali in izvedbe del so nadstandardni.

Nova okna Vile so PVC in trojna steklo, izbrana zaradi visokih  toplotnih lastnosti in akustičnosti  ter zagotavljanja minimalnih potreb po vzdrževanju skozi čas. Rolete so izdelane iz aluminija, opremljene z motornim krmiljenjem.

Za rastlinjak, ki se nahaja za vilo, v katerem so 4 bivalne enote - pa so značilna velika okna s trojno zasteklitvijo in masivni deli iz naravnega lesa.

Harmonično se gradnja prilega kontekstu z uporabo materialov kot je kraški kamen, corten premazi in zelena streha. Predelne stene med različnimi stanovanjskimi enotami  in skupnimi prostori vile so sestavljeni  iz opečnih sten, postavljenih ena poleg druge,na obeh straneh z visoko vlaknastimi izolacijskimi materiali gostota in dvojna plošča iz mavčnih plošč. - vse z namenom zvočne izolacije.

Z energetskega vidika je bila prenova izvedena s kakovostnimi materiali iz zelo visoke toplotne učinkovitosti, uporaba objektov geotermalne toplotne črpalke z ogrevanjem in talno hlajenje, deltermohigrometrično udobje zraka in uporaba fotovoltaičnih panelov. Toplotne črpalke zemlja-voda se uporabljajo kot primarni vir energije in so značilna njihova okoljska združljivost in znatno zmanjšanje stroškov proizvodnje toplotne energije in tople vode. Takšne karakteristike delovanja zagotavljajo Vili energijski razred A.

Zgodovinsko pročelje je popolnoma obnovljeno in z uporabo ustreznih materialov povrnjena v prvotni sijaj in certificirane tehnike za stavbe zgodovinske vrednosti. Okna so bila zamenjana s profili in stekli z visoko toplotno in akustično zmogljivostjo, ob ohranjanju prvotnih lastnosti. Glavni vhod je sestavljen iz velikega zastekljena vrtljivih vrata, ki v prostor vnesejo naravno svetlobo. Kamnito stopnišče in parapet iz kovanega železa, oba originalna, ohranjena in kompletno obnovljeno. Stopnišče je opremljeno z novim dvigalo, ki povezuje štiri nadstropja. Okolica urejen park z zunanjimi parkirišči.

Lokacija: mikrolokacijo odlikuje mir in zasebnost, oddaljenost 15 min iz Trsta in morja ter 5 min od Sežane in avtocesta. Le ena ura iz Ljubljane.

Razporeditev prostorov: kuhinja z jedilnico in dnevno sobo, dve spalnici, dve kopalnici, balkon.

Prostore odlikujejo visoki leseni stropovi, zračnost in svetloba.

Parkiranje: možnost nakupa podzemnega garažnega mesta ali zunanjega parkirnega prostora.

Dodatni prostori: klet - možnost nakupa.

Oglaševani prodajni ceni se doda še davek.

Za ogled in dodatne informacije ter katalog nas kontaktirajete na telefon 051 690 000 ali preko email naslova.

Osnovni podatki nepremičnine

Posredovanje:
prodaja
Šifra:
PSITL285JB
Vrsta objekta:
stanovanje
Tip:
trisobno
Nadstropje:
2.
Tlorisna površina:
115,00 m²
Število spalnic:
2
Število kopalnic:
2
Leto izgradnje:
1902
Leto prenove:
2023
Regija:
Friuli Venezia Giulia
Občina:
Trieste
Lokacija:
Trieste

Energetski razred nepremičnine

Oprema nepremicnine

klima, talno ogrevanje, ogrevanje s toplotno črpalko, kamere, ograjeni vrt

IZRAČUN KREDITA

Iz naše ponudbeveč